در ابتدای مراسم، جناب آقای دکتر مفتاح، ریاست موسسه ضمن خوش آمدگویی به حضار، از مدرسین، دانشجویان، صاحبنظران پیشکسوت و نمایندگان دستگاههای اجرایی حاضردر جلسه، تشکر نمودند. ایشان که دانشیار علوم مهندسی سازههای آبی و از صاحبنظران مسائل مرتبط با سیل در استان گلستان هستند، مختصری در مورد وضعیت سیل خیزی استان و لزوم توجه به مطالعات علمی پیش از طراحی سدها و سازههای آبی توضیحاتی ارائه نمودند.
سخنران کلیدی این نشست علمی، آقای مهندس عبدالرضا یوسفی بودند. ایشان که فارغ التحصیل مهندسی آب از دانشگاه تهران و از مدرسین اسبق موسسه لامعی هستند، به عنوان یکی از چهره های شاخص استان در امور مدیریت سدها در ابتدای نشست، به طرح مسائلی پیرامون مبحث سیل در استان پرداختند. ایشان، ابتدا حوزههای آبریز استان را معرفی نموده و سپس ویژگیهای هیدرولوژی استان گلستان را تشریح نمودند. ایشان پس از بررسی سیلابهای مهم استان در دهه های گذشته به مسائلی نظیرعدم توجه به اخطارهای هواشناسی در مورد بارندگی، عدم آشنایی مسئولین منطقه به محدوده سد، عدم آگاهی مدیران آب به منابع آب سطحی و زیرزمینی و همچنین عدم به کارگیری مشاورههای علمی پرسنل و مسئولین بازنشسته سدها در امور مختلف مرتبط با سدها اشاره داشتند و بر نقش اصلی این مسائل به عنوان مهمترین دلایل رخداد سیل در استان تاکید داشتند.
در ادامه بحث، جناب آقای مهندس جهانشاهی از کارشناسان پیشکسوت اداره منابع طبیعی استان، در صحبتهایی به بررسی اهمیت نقش پوشش گیاهی و توجه به مسائل مرتع وآبخیزداری پیش از احداث سدها پرداختند. فضای پرشور ایجاد شده دراین محفل علمی، پس از صحبتهای ایشان، با پرسشهایی از سوی دانشجویان در زمینه مسائل ریزگردها و نقش باردارکردن ابرها در ایجاد سیل همراه بود که در ادامه کارشناسان مدعو اداره هواشناسی استان، جناب آقایان، مهندس رحمان نیا و مهندس قلی پور به این پرسشها پاسخ دادند. ایشان همچنین در توضیحاتی، به مسائل اقلیمی استان، زمان اخطار رسانی در بارشهای بحرانی و نحوه اطلاع رسانی و هشدار دهی دستکاههای مربوطه در خصوص سیل اخیر اشاره داشتند. در پاسخ به مطالب مطروحه در زمینه اقدامات اداره آب منطقهای استان، جناب آقای دکتر محمد نوری از کارشناسان مدعو اداره آب منطقه ای استان و از مدرسین موسسه توضیحاتی در خصوص سیل اخیر و نقش سدهای احداث شده در کاهش خسارات سیل و عدم تامین اعتبار بودجه های لازم در خصوص سیل بندهای طراحی شده و .. ارائه نمودند.
در خاتمه نشست، جناب آقای شفائی املشی، معاون آموزشی دانشگاه، ضمن سپاس از مدرسین، دانشجویان و نمایندگان نهادها و ارگانهایی که دعوت موسسه را پذیرفته و در این مراسم شرکت نمودند، بر این نکته تاکید فرمودند که هدف از برگزاری این نشست، گردهمایی جمعی از صاحبنظران صنعت آب، در یک فضای آکادمیک، فارغ از هر گونه مساله سیاسی- امنیتی بوده که در آن، از دیدگاه کاملا علمی به بررسی مساله مهم و بحرانی سیل در استان گلستان از زوایای مختلف پرداخته شود. ایشان همچنین اظهار امیدواری کردند که جهت براورد خروجیهای مفید و مثمر ثمر برای استان، چنین جلساتی با حضور کارشناسان مربوطه به صورت فصلی و یا دوماهانه در محل موسسه برگزار گردد.
مدعوین جلسه:
- آقای مهندس عبدالرضا یوسفی کارشناس اسبق امور سدها در اداره آب منطقهای استان
- آقای دکتر حسینعلی زاده نماینده کمیته ملی سیل استان از سوی نهاد ریاست جمهوری
- آقای مهندس بایلری ...... کارشناس مجرب نقشه برداری سد وشمگیر
- آقای مهندس سیاه بالایی کارشناس اسبق امور آبیاری و زهکشی
- آقای مهندس نیازی کارشناس اسبق آب منطقهای استان
- آقای مهندس جهانشاهی کارشناس پیشکسوت اداره منابع طبیعی استان
- آقای دکتر محمد نوری کارشناس مدعو اداره آب منطقه ای استان
- آقای مهندس رحمان نیا کارشناس مدعو اداره هواشناسی استان
- آقای مهندس قلی پور کارشناس مدعو اداره هواشناسی استان
امید که با برگزاری چنین نشستهای علمی با حضور صاحبنظران در حوزههای تخصصی، گامی مهم در زمینه ارتقا سطح علمی و اجرایی استان برداشته شود.
بنفشه نوروزی
دبیر نشست علمی
20/2/98